Σφολιατίνια με κρέμα

Advertisement

Υλικά:

500 gr φύλλο σφολιάτας
ζάχαρη άχνη
1 κρόκος αυγού

Για την κρέμα:
200 ml κρέμας γάλακτος
300 ml γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 φρέσκα αυγά
¼ φλιτζάνι αλεύρι.
½ φλιτζάνι + 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανοίξτε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να φτάσει σε πάχος περίπου 0,7 εκ.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ήδη απλωμένο και τυλιγμένο.
Δημιουργήστε μικρά τετράγωνα περίπου 6 / 7 εκ ανά πλευρά.

Τοποθετήστε τα τετράγωνα ζαχαροπλαστικής σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και βουρτσίστε ελαφρά με κρόκο στην επιφάνεια, για να αποτρέψετε το γρήγορο ψησιμο.
Ψήνουμε με το φούρνο στη βάση μόνο για περίπου 15-20 λεπτά, έως ότου τα τετράγωνα φουσκώσουν και ξεφλουδιστούν.
Λίγο πριν τα βγάλετε από το φούρνο, ανάψτε το φούρνο α;πό πάνω για να τα κάνετε καφέ στην επιφάνεια. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Advertisement

Ενώ τα τετράγωνα ζύμης κρυώνουν, ετοιμάστε την κρέμα.
Ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και βράζουμε.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι.
Ανακατέψτε λίγο και προσθέστε το γάλα με την κρέμα γάλακτος ταυτόχρονα, αφήνοντάς το να φιλτράρει μέσα από ένα κόσκινο.
Βάζουμε τα πάντα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να πήξει.
Δέκα λεπτά πριν το σερβίρετε, ανοίξτε απαλά τα τετράγωνα ζύμης στα μισά και γεμίστε με κρέμα.


Ζεσταίνετε για άλλα 5 λεπτά στο φούρνο και σερβίρετε το πολύ ζεστό πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.

Καλη Επιτυχία

ΠΗΓΗ: https://www.mangiamagna.com/

Advertisement