Σφολιατίνια με κρέμα

Συστατικά

1 πακέτο σφολιάτα

Κρέμα Ζαχαροπλαστικης
3/4 φλιτζάνι γάλα (170 γραμμάρια)
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος (χτυπώντας ή ολόκληρη κρέμα) (173 γραμμάρια)
4 κρόκοι αυγών
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (110 γραμμάρια)
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 1/2 κουταλιές της σούπας αλεύρι (19,5 γραμμάρια)

Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το γάλα και την κρέμα γάλακτος, μην βράσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει αλλά αν ειναι ζεστό.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη, χτυπάμε μέχρι να ενωθούν, μετά προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανίλια, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε ζεστό γάλα/κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

Το βγάζετε σε γυάλινο μπολ, το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη (βεβαιωθείτε ότι η μεμβράνη ακουμπά το μείγμα της κρέμας) αφήστε το να καθίσει για περίπου 20 λεπτά και μετά το βάζετε
στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Σφολιατίνια
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° Κελσίου
Κόβουμε τη σφολιάτα σε 12 ίσα τετράγωνα, τρυπάμε το κάθε τετράγωνο με ένα πιρούνι μερικές φορές, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσειβ ελαφρά. Ψύξτε, στη συνέχεια προσεκτικά, κόψτε κάθε τετράγωνο στο κέντρο για να κάνετε δύο μέρη (πάνω και κάτω).
Βγάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής από το ψυγείο, τη βάζετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι γεμίζετε 12 τετράγωνα και στη συνέχεια προσθέτετε τα υπόλοιπα τετράγωνα, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε. Αν θέλετε να τα φάτε ζεστά, προθερμάνετε το φούρνο στους 180° και ζεστάνετε για περίπου 2-4 λεπτά.
Τα φάγαμε χωρίς να ζέσταμα και ήταν νόστιμα.

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΜίνι μπουρεκάκια με ξινομυζήθρα
Επόμενο άρθροΜπούτια γαλοπούλας με λαχανικά