Συστατικά

4 μεγάλες λίγο άγουρες ντομάτες
αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι κορνφλαουρ
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμενη
2 κουταλάκια του γλυκού χοντρό αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Κατευθύνσεις :
Κόψτε τις ντομάτες σε Φέτες πάχους 1 εκ.
Ανακατέψτε τα αυγά και το γάλα μαζί σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους. Βάλτε το αλεύρι σε ένα πιάτο. Ανακατεύουμε το κορνφλαουρ, φρυγανιά και αλάτι και πιπέρι σε ένα άλλο πιάτο.
Βάλτε τις ντομάτες στο αλεύρι να καλυφθούν. Στη συνέχεια βάλτε τις ντομάτες στο μείγμα γάλακτος και αυγών. και μετα στην τριμμένη φρυγανια να τις καλύψετε τελείως.

 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε φυτικό λάδι (αρκετό ώστε να υπάρχει 1-1,5 εκ λαδιού στο τηγάνι) και θερμαίνετε σε μέτρια φωτιά.
Τοποθετήστε τις ντομάτες στο τηγάνι σε παρτίδες 4 ή 5, ανάλογα με το μέγεθος της τηγανίτας.
Μην γεμίσετε με ντομάτες, δεν πρέπει να αγγίζουν η μία την άλλη. Όταν οι ντομάτες ροδίσουν, γυρίστε και τηγανίστε την άλλη πλευρά.
Αποστραγγίστε τα σε χαρτοπετσέτες.

Προηγούμενο άρθροΠολύ Πολύ Αφράτα και Εύκολα Τυροπιτάκια!!
Επόμενο άρθροΣυνταγή για μπουγάτσα του 1968 από μία Ελληνίδα στην Τουρκία