Υλικά:
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
200 γραμμάρια τυρί κρέμα (π.χ. Philadelphia)
200 γραμμάρια ένταμ, γκούντα ή κασέρι τριμμένο
1 αυγό
Λίγο γάλα
Εκτέλεση:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και στρώσε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Άνοιξε το φύλλο σφολιάτας και άπλωσε ομοιόμορφα το τυρί κρέμα σε όλη την επιφάνεια. Πασπάλισε με το τριμμένο τυρί.
Διπλώσε το φύλλο στη μέση και πίεσε ελαφρά για να κολλήσει. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψε το φύλλο σε λωρίδες.
Στη συνέχεια, κόψε κάθε λωρίδα στη μέση κατά μήκος.
Πάρε κάθε λωρίδα και στρίψε την ελαφρά, σχηματίζοντας ένα σφολιατάκι.
Τοποθέτησε τα σφολιατάκια στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους.
Σε ένα μπολ, χτύπησε ελαφρά το αυγό με λίγο γάλα και άπλωσε το με ένα πινέλο πάνω από τα σφολιατάκια.
Ψήσε τα στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Η Συνταγή είναι απο την σελίδα Η κουζινα της Ιωαννας