Τραγανές μουσταρδατες και λεμονάτες πατάτες φούρνου

Υλικά

4 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού κίτρινη μουστάρδα (εγω δεν είχα διαθέσιμη)
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 με 1 & 1/2 πατάτες
1/2 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Τοποθετήστε μια σχάρα στη μέση του φούρνου και θερμαίνετε το φούρνο στους 220ºC. Αλλειψτε ένα ταψί 22×30 εκ με λαδι.
Χοντροκόβουμε 4 σκελίδες σκόρδο και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού, 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1/4 φλιτζάνι κίτρινη μουστάρδα, 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε για να αναμειχθούν.

Κόψτε τις πατάτες κυδωνατες, προσθέστε στο μπολ και ανακατέψτε για να αναμειχθούν. Ρίξτε τα πάντα στο ταψί και απλώστε τα σε μια ομοιόμορφη στρώση. Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι νερό πάνω από τις πατάτες. Σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να αρχίσουν να ροδίζουν οι πατάτες, 15 με 20 λεπτά ακόμα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθάκια σε σάλτσα σκόρδου-σόγιας…η γεύση τους είναι φανταστική
Επόμενο άρθροΤο Λεμονάτο κοτόπουλο της ουρανίας….να γλύφεις τα δαχτυλά σου