Υλικά:
4 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες (περίπου 500γρ)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 αυγά
300γρ τυρί κότατζ ή γιαούρτι
150γρ φέτα τριμμένη
100γρ τυρί τσένταρ ή γκούντα τριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
3-4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
Βάλτε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και ρίξτε το αλάτι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τα για 20 λεπτά να στραγγίξουν τα υγρά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το τυρί κότατζ ή το γιαούρτι. Προσθέστε τη φέτα, το τσένταρ ή γκούντα, το μαύρο πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τον άνηθο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στραγγίξτε τα κολοκυθάκια από το αλάτι και προσθέστε τα στο μείγμα με τα τυριά. Ανακατέψτε απαλά για να ενσωματωθούν.
Ρίξτε το μείγμα σε μια φόρμα σιλικόνης ή σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Τοποθετήστε τα κομμάτια βουτύρου πάνω από το μείγμα.
Ψήστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ψηθεί η τάρτα και να ροδίσει η επιφάνεια.
Αφήστε την τάρτα να κρυώσει ελαφρώς πριν τη σερβίρετε.