Τάρτα φράουλας, ένα γλυκό που μοσχοβολάει καλοκαίρι και είναι τόσο ελαφρύ που λιώνει στο στόμα σαν πουπουλάκι. Εγώ λατρεύω τις φράουλες και αυτή η τάρτα είναι ο τέλειος τρόπος να τις απολαύσω.
Υλικα :
Για το παντεσπανι:
2 αυγα
150 γρ.ζαχαρη
100 ml σπορελαιο
150 ml γαλα
1 βανίλια
1 κ.γ.μπεικην
450 γρ.αλευρι γ.ο.χ.
1 κεσεδακι φραουλες κομμενες στην μεση.
1 φακ.ζελε φραουλας ειδικο για ταρτα.
150 γρ.φυτικη σαντιγη (εγω εβαλα την πρασινη με το χωνι απο εξω)
Εκτέλεση
Χτυπαμε τα αυγα να αφρατεψουν προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.Βουτηρωνουμε την φορμα για ταρτα ριχνουμε το μειγμα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 25 με 30 λεπτα αναλογα με τον φουρνο.
Οταν ειναι ετοιμο το αφηνουμε λιγο να κρυωσει και το ξεφορμαρουμε.
Χτυπαμε την σαντυγι μας και την απλωνουμε με μια σπατουλα στην επιφανεια.Τοποθετουμε περιμετρικα τις φραουλες .
Ετοιμαζουμε το ζελε με βαση τις οδηγιες
Και με ενα κουταλι το ριχνουμε απο επανω.
Στολιζουμε με ροζετες σαντιγης βαζουμε στο ψυγειο και μετα απολαμβανουμε.
Καλή Απόλαυση
H συνταγή είναι της κας Μαρινα Μισαηλιδου