ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 4 μερίδες
1/2 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
περίπου 115 γρ. προσουτο 
225 γρ. Τυριού μασκαρπόνε
μισό φλιτζάνι (30 γρ.) τυριού παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
αλατοπίπερο
250 γρ. Ταλιατέλες

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
ΧΡΟΝΟΣ: 20 λεπτά
Φέρτε ένα μεγάλο δοχείο αλατισμένου νερού σε σημείο βρασμού. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά al tende ι, ακολουθώντας τις οδηγίες στο κουτί (4 έως 5 λεπτά ανάλογα με το ζυμαρικό).

Κόψτε το προσούτο σε μικρά κομμάτια

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το τυρί mascarpone με λίγες κουταλιές νερό (από τα ζυμαρικά). Αφήστε το να λιώσει και βγάλτε από την φωτιά. Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Όταν οι ταλιατέλες βράσουν και τις  στραγγίσετε, προσθέστε στο τηγάνι. Κρατήστε λιγο από το νερό μαγειρέματος αν χρειαστεί να κάνετε τη σάλτσα λίγο πιο λεπτή.
Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα, τον προσούτο και ανακατεύουμε.

Το μοιράζουμε σε 4 πιάτα και καλή Απόλαυση 🙂

Προηγούμενο άρθροΟνειρικά Κορνεδάκια με Βελούδινη Κρέμα Πατισερί….έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο
Επόμενο άρθροΚέικ Πορτοκάλι Ρολό ….είναι πολύ αφράτο