Υλικά
3 κολοκυθάκια
3/4 αυγά ανάλογα με το μέγεθος
80 γρ. τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
5-5 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/2 κ.γ πάπρικα
αλάτι, μαύρο πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη, ρίγανη
λάδι τηγανίσματος
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια μ ένα πιρούνι.Τα ξεπλένουμε καλά.Τα κόβουμε φέτες κατά μήκος ούτε πολύ χοντρές ούτε πολύ λεπτές.
Τα αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε την σκόνη σκόρδου και την ρίγανη.Ανακατεύουμε καλά.
Σπάμε σ ένα μπολ τ αυγά και ρίχνουμε το τυρί.Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα και ανακατευουμε.
Βάζουμε στον πάτο ενός πυρέξ την φρυγάνια και το αλεύρι.Ανακατεύουμε καλά.
Βουτάμε τα κολοκυθάκια στο μείγμα φρυγανιάς αλευριού.Στη συνέχεια τα βουτάμε στο μείγμα αυγών τυριού, να κολλησει το τυρί πάνω τους.
Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και απ τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!!!!
Δείτε κι άλλες ωραίες συνταγές εδώ