Cheesesticks πατάτας

Οι cheesesticks πατάτας είναι μια νόστιμη και πεντανόστιμη επιλογή σνακ! Η συνδυασμένη γεύση της τραγανής πατάτας και του λιωμένου τυριού είναι απολαυστική. Είναι ιδανικά για να τα μοιραστείτε με φίλους και οικογένεια σε πάρτι ή σαν συνοδευτικό σε ένα ποτήρι με κρασί. Απλά απολαύστε τα και θα γίνουν αμέσως το αγαπημένο σας σνακ!

Υλικά

3 μικρές πατάτες
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού άμυλο καλαμποκιού
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας(κεφαλοτύρι,γραβιέρα,κεφαλογραβιέρα)
αλάτι κατά βούληση
πιπέρι κατά βούληση
1/2 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ή ρίγανη
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε ,πλένουμε τις πατάτες,τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν βράσουν τις βάζουμε σ ένα μπολ και τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο η μ΄ ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το άμυλο καλαμποκιού ,το τυρί,αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά που θέλουμε.
Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη με τη βοήθεια του πλάστη πάνω σε ένα δίσκο.Κάνουμε τη ζύμη με πάχος 1εκ.
Βάζουμε τον δίσκο στην κατάψυξη για μισή ώρα.Βγάζουμε και κόβουμε με το μαχαίρι σε μπαστουνάκια σαν τις πατάτες.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Συνοδεύονται με σως της αρεσκείας σας…Ταιριάζουν με όλες!!!!!

Καλή σας επιτυχία!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Νεοϋορκέζικο cheesecake με μαρμελάδα φραουλα😊

Νεοϋορκέζικο cheesecake με μαρμελάδα φραουλα

Απαραίτητα προϊόντα για την βαση:

300 γρ μπισκότα
100 γρ βούτυρο

Για την κρέμα:
4 αυγά
500 γρ τυρί κρέμα
100 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ μαγειρική κρέμα
250 γρ ζάχαρη άχνη
2 κ.σ άμυλο καλαμποκιού
10 γρ βανίλια
1 κ.γ χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Το βούτυρο λιώνει. Τα μπισκότα θρυμματίζονται. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε σε ταψί με πάτο που πέφτει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Αλείφουμε τα πλαϊνά του ταψιού με λάδι και σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη. Προσθέστε σε αυτά την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε ξανά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μετά τα αυγά. Τέλος προσθέτουμε το κορν φλαουερ, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε στο ταψί. Δεδομένου ότι το cheesecake ψήνεται σε ταψί με νερό καλό είναι να καλύψετε την φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μην μπει νερό κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 – 60 λεπτά.
Αφού ψηθεί, το αφήνουμε στο φούρνο για άλλα 60 λεπτά για να μην σκάσει.
Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, καλό είναι να μείνουμε για λίγες ώρες ακόμα μέχρι να κρυώσει τελείως. Απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα επάνω στην κρέμα, ξεφορμάρουμε το γλυκό και κόβουμε σε κομμάτια.

Καλή όρεξη!😊😊😊

Προηγούμενο άρθροΈνα απλό κέικ με καραμελωμένα μήλα και καρύδι
Επόμενο άρθροΚυριακάτικο Τραπέζι: Χοιρινό Πρασοσέλινο Κοκκινιστό με Αγάπη!