Τα κουλουράκια του καφέ

Advertisement

Συστατικά

Κάνει 20 μπισκότα
500 γρ. Αλεύρι
150 g ζάχαρης
100 γρ. βούτυρο ή λαρδί (με λαρδί γίνονται πιο μαλακά)
δύο μεσαία αυγά
150 ml γάλακτος
το ξύσμα ενός λεμονιού
Για βούρτσισμα
Γάλα

Μέθοδος

Ας ξεκινήσουμε βάζοντας το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ και μετά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα χέρια σας.
Πρέπει να είναι ένα μείγνα σαν άμμος. Τώρα προσθέστε το αυγό, το ξύσμα λεμονιού και το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε τα πάντα, πρώτα στο μπολ και μετά στον πάγκο μας, παίρνοντας μια ωραία μαλακή και ομοιογενή ζύμη.
Τυλίγουμε σε μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Αυτό θα κάνει τη ζύμη ακόμη πιο μαλακή.

Advertisement

Στη συνέχεια βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το διαιρούμε σε ίσα μέρη. Δίνουμε ένα επιμήκη σχήμα με τα χέρια μας.
Τους βάζουμε σε απόσταση μεταξύ τους σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησιματος, βουρτσίζοντας την επιφάνεια με κρύο γάλα.
Σε αυτό το σημείο προχωράμε στο ψήσιμο τοποθετώντας τους σε ένα φούρνο στους 180 ° για 20 λεπτά, ουτε λεπτό παραπάνω.
Μόλις ολοκληρωθεί η φάση μαγειρέματος, αφήστε τα να ξεκουραστούν για τουλάχιστον 10 λεπτά στο φούρνο, εξαλείφοντας την υπερβολική υγρασία.
Θα είναι υπέροχο να δοκιμάσετε τόσο σκετο όσο και με γάλα καφέ. Πολύ κατάλληλο για πρωινό.

Ευχαριστούμε για την συνταγή το cookaround

Advertisement