Συστατικά:

1 κανονικό μπουκάλι μπύρας 
2 φλιτζάνια καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις – όσο χρειάζεται
2 φλιτζάνια καρύδι ψιλοκομμένο
Μαρμελάδα – γεύση της επιλογής σας, 
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
Ζάχαρη άχνη

Κατευθύνσεις:
Σε ένα μπολ συνδυάστε μπύρα, σόδα , λάδι και αρκετό αλεύρι για να κάνετε μια μαλακή ζύμη, όπως για πίτα. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε τα καρύδια, τα γαρίφαλα και την κανέλα. Προσθέστε αρκετή μαρμελάδα για να έχετε σχετικά μια συμπαγής γέμιση. Διαχωρίστε τη ζύμη σε μικρές μπάλες και χρησιμοποιώντας τη παλάμη του χεριού σας, πιέστε τη σφαίρα ζύμης σε περίπου 6-7 εκ επίπεδο κύκλο. Στη μέση του κάθε κύκλου, τοποθετήστε ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση με καρύδι και αναδιπλώστε τη ζύμη για να σχηματίσουν ένα μισό φεγγάρι. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας πατήστε τις άκρες για να «κολλήσετε» μαζί.

Τοποθετήστε γεμάτα μισά φεγγάρια σε ένα ταψί που έχει βουρτσιστεί με λίγο λάδι. Ψείστε σε ένα προθερμασμένο φούρνο 185 βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να χρυσοκιτρινίσουν. Μόλις βγαίνει από το φούρνο, και είναι ακόμα ζεστό, ρίχνουμε άχνη ζάχαρης, και σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚιμαδόπιτα του ¨Ονείρου¨…από τα Γιάννενα
Επόμενο άρθροΠιτάκια αφρός γεμιστά με ότι θέλουμε!!!