Τυροπιτάκια χωρίς ζύμωμα

Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού

Νόστιμα, εύκολα, γρήγορα, χωρίς ζύμωμα Τυροπιτάκια για όλους. Έγιναν πολύ νόστιμα και φαγώθηκαν πολύ γρήγορα.

Υλικά

2 κουπες αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα.
1 κεσδακι γιαουρτι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
200 γρ τυρί φετα
Τυρί κιτρινο κυβάκια 100 γρ.
3,4 κ.σ. λάδι .
Βούτυρο για το τέλος.
Σπόροι για πασπάλισμα.

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το γιαουρτι σε ένα βαθύ μπολ.
Σε αυτό προσθέτω σόδα, τυρί φέτα τριμμένη, αλεύρι, αλάτι / εξαρτάται από το πόσο αλμυρό είναι το τυρί και το κίτρινο τυρί, μπορεί και χωρίς αυτό /, λάδι.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Λαδώνουμε ένα ταψί με ή χωρίς χαρτί ψησίματος.
Αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι, παίρνουμε λίγο από το μείγμα και σχηματίζουμε μπαλάκια, στη μέση των οποίων βάζουμε λίγο τυρί κιτρινο κυβακια και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.

Τυροπιτάκια χωρίς ζύμωμα

Αφού είναι έτοιμες όλες οι μπάλες, βάλτε ξανά σε κάθε ένα κομμάτι αγνό βούτυρο.
Πασπαλίζουμε με σπόρους. Είναι πάλι για γεύση.
Στο μείγμα μπορεί να προστεθεί και τριμμένο τυρί από πάνω, και πιθανόν ένα κομμάτι λουκάνικο στη μέση. Νομίζω ότι θα ξαναγίνει, αλλά θα είναι σε άλλη προσπάθεια. Τα ψήνω σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 200° C για περίπου 15 λεπτάκια

Τυροπιτάκια χωρίς ζύμωμα

Καλή όρεξη.

ΠΗΓΗ: Вкусотийка направи

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού

Συστατικά:

Αλεύρι – 800 g
Γάλα – 500 ml
Μαγιά – 50 g φρέσκια ή 17 g ξηρή.
Ζάχαρη και αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
Λάδι – 150 ml
Αυγό – 1

Γέμιση:
τυρί φέτα – 250 g
Βούτυρο – 150 g
Αλάτι – 1/2 κουταλάκι του γλυκού.
Κίτρινο τυρί αρεσκείας σας – 100 g (για πασπάλισμα)

Επιπροσθέτως:
Σκληρό κίτρινο τυρί αρεσκείας σας – περίπου. 100 γρ
Αυγό – 1 για άλειμμα.

Παρασκευή:

Ετοιμάζουμε την μαγιά.
Ζεστάνετε λίγο από το γάλα. Διαλύουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά στο γάλα (μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο αλεύρι) ανακατεύουμε όλα καλά.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Προσθέστε αλάτι, το αυγό, το λάδι, το υπόλοιπο γάλα και την μαγια που εχει φουσκώσει στο κοσκινισμένο αλεύρι.
Ζυμώνουμε τη ζύμη. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

Πολτοποιήσετε το τυρί με ένα πιρούνι. Προσθέστε μαλακό βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης κατάσταση. Τρίψτε το κίτρινο τυρί.
Όταν φουσκώσει η ζύμη, την ανοίγουμε σε στρώση (55*65 εκ.). Αλείφουμε τη ζύμη με κρέμα σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Κόβουμε τη ζύμη οριζόντια σε λωρίδες (περίπου 7-8 εκ.) και στρίβουμε την καθεμία σε ρολό.
Κόψτε το ρολό σε μικρότερα κομμάτια. Μεταφέρετε κάθε ρολό σε ένα ταψί και αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Αλείψτε με αυγό και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Η Συνταγή είναι της Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΟμελέτα με κολοκυθάκια είναι ένα εύκολο, ελαφρύ, νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο
Επόμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με πολλά αμύγδαλα