Τα μπισκότα του καφέ με γέμιση καρυδιού
Υλικά
2 φλιτζάνια και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Ένα φλιτζάνι βούτυρο
8 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Ένα αυγό
Ένας κρόκος
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια στο μπλεντερ
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα αμύγδαλα στο μπλεντερ
Ένα κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι δαμάσκηνα κομμένα στη μέση
1/2 φλιτζάνι καρύδια κομμένα στα 4
Ζάχαρη άχνη για διακόσμηση
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να είναι άσπρο και κρεμώδες προσθέτουμε τα
αυγό και το κρόκο και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέστε βανίλια, αλάτι και
μπαχαρικά και στη συνέχεια προσθέστε ψιλοκομμένα καρύδια και αμύγδαλα και στη
συνέχεια προσθέστε αλεύρι.
Ανακατέψτε καλά. Αφήστε να παγώσει μισή ώρα.
Φτιάξτε μια μικρή μπάλα και στο κέντρο προσθέστε 1 κομμάτι δαμάσκηνο και ένα κομμάτι καρύδι καλύψτε τα μέσα στο κέντρο και φτιάξτε μια ωραία μπάλα και τοποθετήστε το σε ταψί.
Επαναλαμβάνω Μέχρι να ολοκληρωθούν όλα τα γλυκάκια
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 12 έως 14 λεπτά.
Ενώ είναι ζεστά πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη
Αφήστε να κρυωσουν και ρίξτε περισσότερη σκόνη. Φυλάσσετε σε δοχείο
ΠΗΓΗ: Rose Leviev Izmailov