ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
10 έτοιμα φύλλα.
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο για βούρτσισμα.
Γέμιση:
3 ψιλοκομμένα μήλα. 396g, σε κύβους.
1 χυμό λεμονιού.
1 κουταλιά βούτυρο.
1/3 φλιτζάνι (38g) καστανή ζάχαρη.
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
1/3 φλιτζάνι (47g) σταφίδες.
1/2 φλιτζάνι (50g) καρύδια, ψιλοκομμένα.
1/3 φλιτζάνι (27g) βρώμη.
ΟΔΗΓΙΕΣ
ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα με μέση υψηλή φωτιά, λειώστε το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέστε τα μήλα και το χυμό λεμονιού ανακατεύετε για να τα συνδυάσετε.
Προσθέστε κανέλα και καστανή ζάχαρη, ανακατεύετε καλά και μαγειρέψτε τα μήλα για 2-3 λεπτά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατεύετε τα καρύδια, βρώμη και σταφίδες.
ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ STRUDEL:
Προθερμάνετε το φούρνο σας σε 190 βαθμούς.
Στρώστε ένα ταψί χαρτί ψησίματος και βουρτσίστε το λίγο από το λιωμένο βούτυρο.
Ξεκινήστε τη στρωματοποίηση των φύλλων με 2 φύλλα την φορά και βουρτσίστε με βούτυρο αναμεσά τους(ανά 2) την στιγμή που τα στρώνετε και δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στις άκρες.
Τώρα βάλτε με κουτάλι τη γέμιση στο κέντρο του φύλλου κατά μήκος του φύλλου, αφήνοντας περίπου 3 έως 4 εκ από τις στενές άκρες. Βουρτσίστε με περισσότερο βούτυρο.
Διπλώστε τις κοντές άκρες πάνω από το γέμιση και στη συνέχεια κυλήστε σε μία σωλήνα ξεκινώντας από μία από τις μακριές άκρες.
Τοποθετήστε στο ταψί προς τα κάτω και βουρτσίστε την με το υπόλοιπο βούτυρο που έχετε.
Ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου για 15 λεπτά και έπειτα ανεβείτε για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν κόψετε.
Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρης εάν είναι επιθυμητό.
ΠΗΓΗ: amiraspantry.com