Πασχαλινά Κουλουράκια

Συστατικά

150 γρ ανάλατο βούτυρο, ψιλοκομμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
165 γρ. (¾ φλιτζάνι) ψιλή ζάχαρη
2 αυγα
2 κρόκους
60 ml (¼ φλιτζάνι) γάλα
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
550 gr απλό αλεύρι
1 κουταλάκι σούπας μπεικιν παουντερ

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ºC. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη για 4 λεπτά ή μέχρι να αφρατέψει. Ενα ένα, προσθέστε 2 αυγά και 1 κρόκο αυγού, χτυπάτε καλά μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να συνδυαστουν καλά.
Συνδυάστε το γάλα και τη βανίλια σε ένα μικρό μπωλ. Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι και τη το μπεικιν με ένα τσίμπημα αλατιού. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, προσθέστε το μίγμα γάλακτος εναλλασσόμενο με το μίγμα αλεύριου μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή, μαλακή ζύμη, Μην παρα χτυπήσετε το μείγμα.
Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Χρησιμοποιώντας 1½ κουταλιές της σούπας ζύμης για κάθε κουλούρι, διαμορφώστε σε κορδόνια 40 x 20 cm. Αναδιπλώστε κάθε κορδόνι στη μέση, στη συνέχεια στρίψτε τα κορδόνια, πιέζοντας τα άκρα μαζί για να σφραγιστεί.
Τοποθετήστε τα κουλουρια σε ένα ταψί φούρνου στρωμένο με χαρτί ψησίματος σε απόσταση 2 εκατοστών.
Ανακατέψτε ελαφρά τον άλλον κρόκο αυγού με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό.
Βουρτσίστε τα κουλουράκια με το αυγό και ψήστε για 12 λεπτά ή μέχρι να χρυσήσουν.
Τα μπισκότα φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο για έως και 10 ημέρες.

ΠΗΓΗ: sbs.com.au

Προηγούμενο άρθροΖυμαρικά με τρία τυριά
Επόμενο άρθροH Τούρτα του Κωκ