Νηστίσιμα Κουλουράκια

Η Συνταγή είναι του Peter Catinis

Τα υλικά της συνταγής μας είναι:

400 γρ Σιμιγδάλι
200 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
30 γρ ζάχαρη
10 γρ ζάχαρη βανίλιας
10 γρ κανέλα
5 γρ γαρύφαλλο
15 γρ μπέικιν πάουντερ
200 ml χυμό πορτοκαλιού
200 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα ξηρα υλικά μας, προσθέτουμε τα υγρά και ζυμώνουμε καλά και μετά αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε το ζύμωμα πολλές φορές, μέχρι να έχουμε μια καλά λιωμένη ζύμη.
Πλάθουμε σε στριφτές πλεξούδες μπισκότου, τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 35 λεπτά. Μόλις κρυώσει σερβίρουμε σε πιατέλα και απολαμβάνουμε.

Προηγούμενο άρθροΣοκολατοπιτα Πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΛαζάνια με κιμά….φανταστικό οικογενειακό φαγητό