Τα πιο Αφράτα Τυροπιτάκια❣️ φανταστική ζύμη. Θα ξετρελαθείτε.

Υλικά

Για την ζύμη
300ml γάλα
9γρ ξηρή μαγιά
1 κτσ ζάχαρη
1 κτσ αλάτι
140ml ηλιέλαιο
1 αυγό
+-900γρ αλεύρι γ.ο.χ
200γρ στραγγιστό γιαούρτι

Για την γέμιση
150 γρ τυρί φέτα
100 γρ γκούντα
100 γρ πάριζα φέτες ή γαλοπούλα
Για το άλειμμα
1 αυγό

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα, την μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι,το αυγό, το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, και σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.

Στην συνέχεια αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για 2 ώρες περίπου σε ένα ζεστό μέρος (προσοχή να μην κάψουμε τη μαγιά από τη μεγάλη θερμοκρασία όχι πάνω από 50 βαθμούς) .

Συνεχίζουμε και κόβουμε την ζύμη μας σε 15 κομμάτια.Με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τα πιτάκια μας και στην άκρη τους βάζουμε τυρί φέτα ή γκούντα μαζί με πάριζα. Δίνουμε το σχήμα στα πιτάκια και ύστερα τα αλείφουμε ένα ένα με ένα αυγό.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 15-20 λεπτά.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα Ταμπουλέ με κουνουπίδι…πολυ δροσιστική
Επόμενο άρθροΚομποκούλουρα από Παγονέρι Δράμας