Τα πιο τραγανα στριφτά τυροπιτάκια

Συστατικά:

Διαφήμιση

700 γρ. Αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
400 ml νερό
λάδι
βούτυρο
1 κιλό τυρί ανθοτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές σιμιγδάλι (για να πάρει νερό από το τυρί)
2 αυγα

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι, αλατι ,νερό μαζί και ζυμώνουμε.
Βγάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε να πάρουμε μία μαλακή και λεία ζύμη.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 κομμάτια και συνεχίζουμε να τα ζυμώνουμε για 5 λεπτά.
Ανοίγουμε σε 3 μικρά φύλλα και τα αλείφουμε με λάδι και τρίβουμε και λιγο βουτυρακι στο
καθένα και αφήνουμε στην άκρη.
Αναμιγνύουμε το τυρί ,αλάτι (αν δεν ειναι αλμυρό), αυγά και σιμιγδάλι και ανακατευουμε καλά.

Ανοίγουμε τα φύλλα όσο πιο λεπτά μπορούμε γεμίζουμε την γέμιση σε μία πλευρά και τυλίγουμε σε ρολό.
Κόβουμε τα ρολά σε κομμάτια τον 25 εκ και τα τυλίγουμε σε σαλιγκάρι.
Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα αλείφουμε με βουτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30-35 λεπτά

Ετοιμοοοο

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση