Πολίτικη πίτα με σπανάκι…(Γκιοζλεμέ)

ΥΛΙΚΑ :

ΓΙΑ ΤΟ GOZLEME :
 2,5 φλιτζάνια (380 γρ.) αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
 1/3 φλιτζάνι (85 ml) ελαιόλαδο
 3/4 φλιτζάνι (185 ml) νερό
 1/2 κουταλάκι αλάτι
ΣΠΑΝΑΚΙ και ΦΕΤΑ :
 300 γρ. σπανάκι μωρών
 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
 2 αυγά
 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
 300 γραμμάρια φέτα
 200 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ :
Κοσκινίστε το αλεύρι και το ρίξτε το σε μία λεκάνη ή κάδο κουζινομηχανής μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Χτυπήστε για 2 – 2,5 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα (αν το κάνετε με τα χέρια θα χρειαστείτε περισσότερο
χρόνο) μέχρι να πάρετε μια μαλακή, ελαστική και εύπλαστη ζύμη.
Καλύψτε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου.
Όταν είναι έτοιμη, κόψτε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Πασπαλίστε τον πάγκο με αλεύρι, για να μην κολλάει
η ζύμη και στη συνέχεια την ανοίγετε με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα περίπου 35 εκατοστών.
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΦΕΤΑΣ – ΣΠΑΝΑΚΙ :
Τοποθετήστε το σπανάκι, το σκόρδο, το αυγό και το πιπέρι σε ένα μπολ. Πιέστε με τα χέρια για να μειώσετε τον όγκο.
Μετά προσθέστε τη φέτα και ανακατέψτε απαλά με ένα κουτάλι.

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ GOZLEME:
Απλώστε τη γέμιση στο μισό της ζύμης. Πασπαλίστε το μίγμα με το σπανάκι και ρίξτε από πάνω το τυρί μοτσαρέλα.
Διπλώστε την άλλη πλευρά της ζύμης για να καλύψετε την γέμιση. Πιέστε προς τα κάτω τις άκρες, χρησιμοποιώντας και λίγο νερό, αν χρειάζεται, για να σφραγιστεί καλά.
Ζεσταίνετε στο μάτι ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις είναι έτοιμο βάζετε το γκιοζλεμέ .
Σε 3 λεπτά περίπου μόλις η ζύμη χρυσίσει, αλείφετε την άψητη πλευρά με λιωμένο βούτυρο και γυρνάτε την πίτα από την άλλη. Ψήνετε για 3 λεπτά ακόμη και το βγάζετε από το τηγάνι.

Κόβετε τον γκιουζλεμέ στα 4 ή 6 κομμάτια και σερβίρετε!!

Πηγη:recipetineats.com

Προηγούμενο άρθροΤας Κεμπαπ με Κρέμα Μελιτζάνας
Επόμενο άρθροΦλογέρες με Ξηρούς Καρπούς και Σοκολάτα