Υλικά:

500 γρ. καρύδια κοπανισμένα
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ κοπανισμένα
1 Βιταμ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
3 κ.σ. κακάο
1 ποτήρι νερό
3/4 ποτηριού ζάχαρη
Κονιάκ ή χυμός πορτοκαλιού για το πλάσιμο
Τρούφα, καρύδα ή κακάο για επικάλυψη

Εκτέλεση:

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα, τα καρύδια, το βούτυρο, το κακάο, το ξύσμα και το σιρόπι.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Βουτάμε τα χέρια μας σε κονιάκ ή χυμό πορτοκαλιού και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
Ρολάρουμε τα μπαλάκια σε τρούφα, καρύδα ή κακάο.

Συμβουλή: Φύλαξε τα τρουφάκια σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Η Συνταγή είναι της κας Ελενη Βαγενα