Τα τυροπιτάκια κρουσανάκια
Απαραίτητα υλικά:
1 κιλό αλεύρι μαλακό ή γ.ο.χ
1 κύβος μαγιάς
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Νερό 300ml.
2 κουταλιές της σούπας βουτυρο.
Σουσάμι για πασπάλισμα αν θέλετε.
150γρ. Σαλάμι
150 γραμμάρια τυριού
150g. τυρί φέτα
2 αυγά 1 κρόκος για επαλειψη.
Μαργαρίνη ή βούτυρο εάν είναι επιθυμητό για μετά το ψήσιμο.
Εκτέλεση:
Η μαγιά διαλύεται στο νερό μαζί με τη ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
Αφήστε στην άκρη για να ενεργοποιήσετε τη μαγιά.
Σε ένα ταψί κοσκινίζομαι περίπου 700 γραμμάρια αλεύρι, όχι ολόκληρη η συσκευασία.
Προσθέτω επίσης αλάτι στο αλεύρι.
Κάνω ένα πηγάδι και αρχίζω να ρίχνω λίγο από το μείγμα ζύμης μέχρι να το ρίξω όλο.
Προσθέστε το λάδι και ζυμώνετε μια μαλακή ζύμη.
Προσθέτω επίσης 2 κουταλιές της σούπας βουτυρο και ζυμώνω μέχρι να απορροφηθεί από τη ζύμη.
Λαδώνω ένα βαθύ μπολ με λάδι και αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 40 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος.
Ενώ η ζύμη φουσκωνει, σχεδιάζω το κίτρινο τυρί, το τυρί φέτα, το σαλάμι και σπάζω 1 αυγό και προσθέτω το ασπράδι από το δεύτερο αυγό και αφήνω τον κρόκο να απλωθεί.
Τα ανακατευω όλα αυτά όμορφα.
Χτυπάμε τον κρόκο με ένα πιρούνι, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και λίγο νερό. Αφήστε το στην άκρη.
Χωρίζω την ήδη φουσκωμενει ζύμη σε 3 μπάλες. Απλώσαμε το καθένα με έναν πλάστη και έκοψα σε τρίγωνα.
Με τα δάχτυλά μου ή ένα κουτάλι παίρνω το μείγμα γέμισης, το βάζω στην κορυφή και αρχίζω να τυλιγω.
Τυλίγω τα άκρα προς τα μέσα, ώστε να μην φύγει η γέμιση. Έβαλα τα τελειωμένα ρολά σε ένα προ-λαδωμένο ταψί.
Τους τακτοποιώ έτσι ώστε να βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους.
Αλειφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Αφήστε να φουσκώσει για άλλα 15 λεπτά και ψήστε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Αφού αφαιρέσετε από το φούρνο, αλειψτε με βούτυρο ή μαργαρίνη. Ετοιμαααααααααα
ΠΗΓΗ: https://cookingwithemmy.com/