Χατσαπούρι ένα ακαταμάχητο κασσερόψωμο

Τι θα χρειαστούμε…

Για την ζύμη
  • 220 γρ. ή 1 και 2/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 αυγό
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 100 γρ. χλιαρό νερό
Για την γέμιση
  • 125 γρ. κασέρι
  • 125 γρ. μοτσαρέλα
Στην γέμιση χρησιμοποιείται ένα τυρί με την ονομασία «Sulguni» το οποίο πολύ πιθανό να υπάρχει σε καταστήματα με ρώσικα προϊόντα, αλλά δεν το έχω ψάξει. Αντί αυτού χρησιμοποίησα κασέρι και μοτσαρέλα.
Για την επιφάνεια
  • 1 κ. γλυκού φρέσκο βούτυρο

Πώς θα το φτιάξουμε…

Διαλύουμε την μαγιά στο ζεστό νερό μαζί 1 κ. σούπας από το αλεύρι και το αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά μέχρι να αφρίσει και να ενεργοποιηθεί. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το αυγό χτυπημένο και το μείγμα της μαγιάς. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή και ελαστική ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ώρα αλλά ίσως χρειαστεί και περισσότερο ανάλογα την θερμοκρασία του χώρου. Όταν διπλασιαστεί, την ξεφουσκώνουμε με υγρό χέρι και την αφήνουμε να ξαναφουσκώσει άλλη μία φορά.
H Συνέχεια εδώ
Προηγούμενο άρθροΠατατούλες Μακεδονίτικιες
Επόμενο άρθροΣπετζοφάι Παραδοσιακό για απαιτητικούς