Η Συνταγή είναι της κυρίας Maria Kazdagli
Υλικά:
Για τη σιμιγδαλόκρεμα:
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
Αλάτι
Κουρκουμά (προαιρετικά, για χρώμα)
500 γραμμάρια φέτα (ή άλλο τυρί)
2 αυγά
Πιπέρι
Για τα τυροπιτάκια:
500 γραμμάρια φύλλο χονδρό για πίτες
Εκτέλεση:
Για τη σιμιγδαλόκρεμα:
Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι, το αλάτι και τον κουρκουμά ανακατευουμε 4-5 λεπτα μέχρι να δέσει και να σχηματιστεί μια κρέμα.
Αφού κρυώσει η κρέμα, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, τα αυγά και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Για τα τυροπιτάκια:
Ανοίγουμε τα φύλλα σε επιφάνεια εργασίας ελαφρώς αλευρωμένη.
Κόβουμε τα φύλλα σε 4 ισες λωρίδες
Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση σε κάθε φύλλο και κλείνουμε σχηματίζοντας τρίγωνα ή ρολά. Τα σφραγίζουμε στο τέλος είτε με νερό ή με 3-4 πιτσιλιες από την κρεμα
Ψήσιμο: Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε με ένα μείγμα ελαιόλαδο με αυγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190°C για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
Συμβουλές:
Είναι σημαντικό η σιμιγδαλόκρεμα να κρυώσει καλά πριν την προσθέσουμε στα υπόλοιπα υλικά.
Αν η γέμιση είναι πολύ σφιχτή, μπορείς να προσθέσεις λίγο γάλα ή γιαούρτι για να αραιώσει.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το τυρί της αρεσκείας σου, όπως γραβιέρα, κεφαλοτύρι ή ανθότυρο.
Αν προτιμάς, μπορείς να τηγανίσεις τα τυροπιτάκια σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.