***CupCakes ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ***

Συστατικά:

Για τα κέικ σοκολάτας:
1 φλιτζάνι (125 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας (30 γραμμάρια) σκόνη κακάου χωρίς ζάχαρη
3/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι (100 γραμμάρια) καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι (100 γραμμάρια) ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι (80 ml) λάδι
1/2 φλιτζάνι βουτυρόγαλα(ξυνόγαλο)
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι (120 ml) βραστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη εσπρέσο προαιρετική, αλλά συνιστάται

Οδηγίες:

Για να φτιάξετε τα κέικ σοκολάτας:
Προθερμάνετε το φούρνο στους (180 ° C). Γεμίστε δύο φόρμες muffins με χάρτινα κουπάκια cupcake και αφήστε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, τη σκόνη κακάου, το μπεικιν, τη σόδα ψησίματος και το αλάτι. Ρίξτε και χτυπήστε μέσα στο μπολ ελαφρά την ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να συνδυαστούν καλά. Προσθέτουμε το λάδι, το βουτυρόγαλα, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν.
Προσθέστε τη σκόνη εσπρέσο στο 1/2 φλιτζάνι σε βραστό νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
Προσθέστε στο μπολ ανάμειξης και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν όλα. Το μείγμα θα είναι λεπτό, αλλά είναι εντάξει.


Διανείμετε ομοιόμορφα το μείγμα μεταξύ των 16 cupcakes, φροντίζοντας να γεμίσετε το καθένα λίγο πάνω από τη μέση. Ψήνουμε στους 180 ° C για 17-20 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα που εισάγεται στο κέντρο των cupcakes Καθαρή.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφαιρέστε τα κέικ από την φόρμα. Μεταφέρετε τα cupcakes σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

 

Προηγούμενο άρθροΕύκολα Σπιτικά “Κρουασάν”
Επόμενο άρθροΟι Μπεζέδες…τραγανοί και αφράτοι