Φιλέτα πέρκας
Τα φιλέτα περκας είναι ένα πολύ νόστιμο ψάρι που προσαρμόζεται σε πολλές συνταγές.
Αυτή είναι μια μέθοδος παρασκευής ψαριών που συνίσταται στο μαγείρεμα μεσαίου μεγέθους ψαριού σε ένα τηγάνι με νερό, αλάτι, λάδι, σκόρδο, μαϊντανό και ντοματίνια.
Συνήθως χρησιμοποιούνται ολόκληρα ψάρια, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και φιλέτα, φρέσκα και κατεψυγμένα, μειώνοντας στο μισό το χρόνο μαγειρέματος και
αποφεύγοντας την προσθήκη νερού. Τα ψάρια που χρησιμοποιούνται είναι ως επί το πλείστον περκα και τσιπούρα, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν λυθρίνια,
λαβρακι.
Υλικά για 4 άτομα
Φιλέτα πέρκας 800 γρ
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 60 γρ
Ντοματίνια 200 γρ
Σκόρδο 2 σκελίδες
Μαϊντανός αρκετά
Λευκό κρασί 120 ml
Αλάτι αρκετό
Προετοιμασία φιλέτα Πέρκας
Σιγοβράζουμε τις ντομάτες για ένα λεπτό και αφαιρούμε τη φλούδα και τις κόβουμε στη μέση.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά και μετά ανακατεύουμε με το λευκό κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα φιλέτα περκας, αλατίζουμε και κλείνουμε με το καπάκι.
Μαγειρέψτε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Μόλις ψηθεί, σβήνετε τη φωτιά και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό αν θέλετε.
Καλή Απόλαυση
Φωτό: Ciro Sifo