Τα Χωνάκια της γλυκιά κρέμας
Υλικά
αυγά – 2 τεμ.
ζάχαρη – 1 κουπα.
γιαούρτι – 1 κουπα
σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού.
λάδι – 1/2 κούπα
αλεύρι – περίπου 800 g
Για Κρέμα
φρέσκο γάλα – 1 λίτρο
ζάχαρη – 1 κουπα
πουτίγκα ανθος αραβοσιτου – 2 τεμ. βανίλια
βούτυρο – 60 g
καρύδια – 200 γραμμάρια αλεσμένα
Παρασκευή
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το γάλα με τη σόδα και το λάδι.
Ζυμώνουμε μια μέτρια μαλακή ζύμη. Ανοίγουμε σε μεγάλη κρούστα.
Κόβουμε σε λωρίδες (0,5 εκ.) και μήκους περίπου 30 εκ. Τις τυλίγουμε σε λαδωμένα χωνιά και τις αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Τα αφαιρούμε και όσο είναι ακόμα ζεστά, τα βγαζουμε από τα φορμάκια. Ετοιμάζουμε την κρέμα βράζοντας το γάλα – 800 ml. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και την πουτίγκα ανθος αραβοσιτου.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο γάλα που βράζει. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα χωνιά.
Τα βουτάμε στα αλεσμένα καρύδια και τα τακτοποιούμε όρθια για να μην τρέξει η κρέμα. Τα γλυκά καλό είναι να μείνουν όλη τη νύχτα για να μαλακώσουν.
Τα χωνιά της γλυκιάς κρέμας είναι καταπληκτικά.