Παγωτό βανίλια Παρφέ

Το παγωτό βανίλια παρφέ είναι ένα κλασικό και αγαπημένο είδος παγωτού. Παρφέ ονομάζεται η κρεμώδης και απαλή υφή του παγωτού που προέρχεται από την παγωμένη βάση του.

Υλικά:

2 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά (κρόκοι)
1 βανίλια
Προαιρετικά: μια πρίμα εκχύλισμα βανίλιας για πιο έντονη γεύση

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι, θερμαίνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μαζί μέχρι να αρχίσουν να ζεσταίνονται, αλλά όχι να βράσουν. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια κρεμώδης μείξη.

Αργά και σταδιακά, προσθέτετε το ζεστό γάλα και κρέμα στο μείγμα αυγών-ζάχαρης, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγετε τον πήξονταν κρόκο αυγού.
Επιστρέφετε το μείγμα στο κατσαρολάκι και θερμαίνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει ελαφρά και να σχηματίζει μια κρεμώδης σάλτσα. Μην το αφήνετε να βράσει.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας ή τα σπόρους της βανίλιας, αν χρησιμοποιείτε φυσική βανίλια. Ανακατέψτε καλά.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει στη θερμοκρασία του δωματίου, καλύπτοντας το με μια μεμβράνη απευθείας επάνω του για να αποφύγετε το σχηματισμό επιφάνειας.
Αφού κρυώσει, μεταφέρετε το μείγμα στον κάδο του παγωτομηχανής σας και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να παγώσετε το παγωτό.

Μόλις το παγωτό είναι έτοιμο, μπορείτε να το μεταφέρετε σε μια δοχείο παγωτού και να το τοποθετήσετε στην κατάψυξη για περαιτέρω σκλήρυνση.
Αφήστε το παγωτό να παγώσει για τουλάχιστον 4-6 ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα πριν το σερβίρετε.
Απολαύστε το παγωτό βανίλια παρφέ σε κώνους ή σερβίρετέ το σε ποτήρια

ΠΗΓΗNiki Katsaras
Προηγούμενο άρθροΚρασάτο Μοσχαράκι Κοκκινιστό με πατάτες
Επόμενο άρθροKοκκινιστά εντόσθια ή συκωτάκια κοτόπουλου…είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο