Τα ψωμάκια του φούρνου

Υλικα

Προζύμι:
360 g αλεύρι γ.ο.χ
180 g νερό,
4 g φρέσκια μαγιά.

Για την τελική ζύμη
90 g αλεύρι γ.ο.χ,
210 g νερό,
2 g βύνη,
12 g αλάτι
15 g ελαιόλαδο.

Εκτέλεση

Για το προζύμι
Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό και τη μαγιά κι ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι να γίνει το μείγμα κολλώδες. Αφού το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά, το βάζετε στο ψυγείο για 24 ώρες καλά σκεπασμένο.

Για την τελική ζύμη που θα προστεθεί στην προζύμι
Βγάζουμε την προζύμη από το ψυγείο, τη βάζουμε στο πλανητικό μίξερ και προσθέτουμε λίγο νερό (από τα 210), το αλεύρι, τη βύνη, το υπόλοιπο νερό, αλάτι και λάδι.
Ανακατέψτε καλά.

Αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί. Κάνουμε σχήματα 70 γρ και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα.


Τοποθετούμε στο φούρνο (με κατσαρόλα με νερό που βγάζει ατμό για τα πρώτα 5 λεπτά) και αφήνουμε να ψηθεί για 20/25 λεπτά.

Τα ψωμάκια του φούρνου

Daniela Giorgio Bresciani Bassanetti

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ψωμάκια φούρνου με μανιτάρια σκόρδου , και τυρί παρμεζάνα.

Ψωμάκια φούρνου με μανιτάρια σκόρδου

Ήθελα να τα σερβίρω με το φιλέτο μας που έχουμε για αργότερα, αλλά αποφάσισα να τα φτιάξω για μεσημεριανό γεύμα, τα απόλαυσα καθώς έχουν γίνει τρομερά ζουμερα και νόστιμα… εναι τέλεια👍

Απλά συστατικά

2 ψωμάκια φουρνου στη μέση και φρυγανισμένα
230gr μανιτάρια σε χοντρές φέτες είναι πολύ νόστιμα ή απλά χρησιμοποιήστε ό,τι είναι διαθέσιμο 👍
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
60gr βούτυρο
Παρμεζάνα 110gr τριμμένη συν επιπλέομ για γαρνίρισμα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκόψτε και ψιλοκόψτε 4 κουταλιές της σούπας
Αλάτι και πιπέρι

Ορίστε λοιπόν…….

Λιώστε το βούτυρο και το λάδι μαζί σε ένα τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά, μόλις το μείγμα βούτυρο-λαδιού αρχίσει να κοχλάζει προσθέστε τα μανιτάρια σε φέτες
Ανακατέψτε τα μανιτάρια μέσα στο καυτό λάδι και το βούτυρο μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα
Αφήστε τα μανιτάρια να πάρουν όσο χρώμα θέλετε ή όσο χρώμα θέλετε….3 έως 5 λεπτά….,
Τώρα γυρίστε τα μανιτάρια από την άλλη πλευρά και το ίδιο και από αυτή…….Μετά από 2 λεπτά αφαιρώ το τηγάνι από τη φωτιά……
Ανακατεύω το ψιλοκομμένο σκόρδο για 2 λεπτά χρησιμοποιώντας την υπολειπόμενη θερμότητα του τηγανιού για να ψηθεί.


Προσθέτω την τριμμένη παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό….για ένα λεπτό ακόμα.
(Ας φρυγανίσουμε λοιπόν τα ψωμάκια μέχρι να γίνουν τραγανά)
Ανακατεύουμε το περιεχόμενο του τηγανιού ώστε να μαλακώσει το τυρί και να καλυφθούν τα μανιτάρια με λίγο από όλα 👍.
Δοκιμάστε τα μανιτάρια και προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται……
Τοποθετήστε το μισο ψωμακι σε ένα πιάτο και προσθέστε από πάνω τα μανιτάρια
Προσθέστε περισσότερη τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό 🌿
Προσθέστε το άλλο μισο ψωμάκι απο πάνω 👍
Λοιπόν, αυτό είναι το μεσημεριανό γεύμα σήμερα

Απολαύστε το

Προηγούμενο άρθροΣαραγλάκια
Επόμενο άρθροKinder paradiso…είναι ένα φρέσκο κέικ ιδανικό για όλους