Πιτάκια πορτοκαλιού

Τελείωσαν τα αυγά! Έχετε 1 πορτοκάλι 🍊 φτιάξτε αυτή τη νόστιμη συνταγή που είναι και πολύ εύκολη

Υλικά

200 γρ αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
πρέζα αλάτι
8 γρ μπέικιν πάουντερ
φλούδα πορτοκαλιού
χυμός του πορτοκαλιού
50 ml γάλα
λάδι τηγανίσματος

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ τρίβουμε με τον τρίφτη το ξύσμα πορτοκαλιού στη συνέχεια στύβουμε το πορτοκαλί και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μπολ προσθέτουμε 2 κουταλιές ζάχαρη αλατι ,το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός


Στη συνέχεια κοσκινίζουμε μέσα στο μπολ το αλεύρι σταδιακά και ανακατώνουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να πάρουμε μία υφή ζύμης τη ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια έως ότου απορροφηθεί το αλεύρι προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ και ξαναζυμώνουμε να απορροφηθεί και αυτό. Βγάζουμε τη ζύμη μας σε μία αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε
με ένα χοντρό πλάστη σε ένα παραλληλόγραμμο στο μέγεθος ενός ταψιού και σε πάχος περίπου 3mm

Την τετργωνίζουμε με ένα κόφτη για πίτσα και στη συνέχεια την κόβουμε τετραγωνισμένα κομμάτια.
Κάθε τετράγωνο το κόβουμε διαγώνια να σχηματιστούν δύο τρίγωνα.

Μετά αυτά τα βάζουμε σε ένα δίσκο που έχουμε αλευρώσει τα χαράζουμε πολύ ελαφρά με ένα μαχαίρι κάνοντας γραμμές πάνω τους και τα τηγανιζουμε εμέσα σε ζεστό λάδι σε ένα τηγάνι. (το λάδι στο τηγανι είναι περίπου 3-4cm). Μόλις ψηθούν να βγάζουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί και
τα περνάμε μέσα από ζάχαρη και είναι έτοιμα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜανιταροπιτάκια με ζύμη απο τυρί κρέμα
Επόμενο άρθροΛαχταριστό κέικ με κρέμα πορτοκάλι για τις γιορτές και όχι μόνο