Τα υπέροχα κουλούρια bagels

Λατρεύω αυτά τα κουλούρια! Από τότε που έζησα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό ήταν το πράγμα που μου άρεσε πολύ – με τυρί κρέμα, αυγό, ζαμπόν ..
Φτιάξτε μαζί μου αυτά τα υπέροχα κουλούρια αύριο για πρωινό!

Υλικά:

Για τη ζύμη:
3 και 1/2 κουπες αλεύρι + λίγο για ανάμιξη
2 κουταλάκια του γλυκού ξηρό μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
250 ml. ζεστό νερό

Για το μαγείρεμα:
Μεσαίο μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό
2 κουταλιές της σούπας μέλι

Για πασπάλισμα:
Λευκό, μαύρο σουσάμι, ή οποιοσδήποτε άλλος σπόρος

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου ή μέλι και ζεστό νερό και ζυμώστε μια μέτρια μαλακή, ελαφρώς κολλώδη ζύμη.
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, καλύψτε και αφήστε να φουσκώσει σε ζωστό μέρος για μία ώρα.
Ανακατέψτε τη ελαφρώς φουσκωμένη ζύμη και διαιρέστε την σε 7-8 κομμάτια. Διαμορφώστε κάθε κομμάτι σε μια μπάλα, και με ελαφρά αλευρωμένα δάχτυλα, κάντε μια τρύπα στη μέση της μπάλας, τεντώστε ελαφρά μέχρι να πάρετε ένα ωραίο επίπεδο σχήμα.

Τοποθετήστε τα διαμορφωμένα κουλούρια σε χαρτί ψησίματος και αφήστε το να φουσκώσουν για άλλα 15 λεπτά.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τοποθετήστε μια κατάλληλη κατσαρόλα στην φωτιά, γεμίστε την με νερό λίγο περισσότερο από τη μέση και περιμένετε να βράσει το νερό. Προσθέστε μέλι στο βραστό νερό.
Χρησιμοποιώντας μια τρυπητη κουτάλα, βάλτε ένα από τα κουλούρια στο νερό και μετά ένα άλλο. Βράζουμε τη ζύμη για ένα λεπτό από τη μία πλευρά και μετά για ένα λεπτό από την άλλη.
Αφαιρέστε τα κουλούρια με κουτάλι, στραγγίξτε τα καλά και τοποθετήστε τα σε ένα δίσκο επενδεδυμένο με χαρτί ψησίματος. Ενώ είναι ακόμα λίγο βρεγμένα, πασπαλίζουμε με σουσάμι ή σπόρους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 190-200 μοιρών για περίπου 20 λεπτά.
Σερβίρετε κομμένα στην μέση και αλείψτε με τυρί κρέμα και αφήστε τα πρόσθετα στη φαντασία σας!

Είναι απίθανα

ΠΗΓΗ: https://evelinacooking.com/

Προηγούμενο άρθροΈσκαλόπ με μανιτάρια
Επόμενο άρθροKέικ SNICKERS – βήμα προς βήμα – για αρχάριους