Ψάχνετε μια συνταγή για μπακλαβά χωρίς κόπο και χρόνο; Ο Τεμπέλικος Μπακλαβάς είναι η ιδανική λύση! Φτιαγμένος με απλά υλικά, όπως φύλλο κρούστας, ξηρούς καρπούς και σιρόπι, ψήνεται σε λίγα μόνο λεπτά και προσφέρει μια ακαταμάχητη γεύση.

Απαραίτητα προϊόντα:

1 πακέτο φύλλα κρουστας για μπακλαβα (500 g).

Για τη γέμιση:
4 αυγά
1 κουπα λάδι
1 κουπα ζάχαρη
5-6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:
1 κουπα καρύδια
1 πακέτο βούτυρο (λιωμένο).
3 κουπες νερό
3 κουπες ζάχαρη
το ξύσμα από 1/2 λεμόνι
το χυμό από ολόκληρο το λεμόνι.

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη γέμιση και ανακατέψτε καλά.Μην ξετυλίγετε το φύλλο κρούστας, αλλά κόψτε το σε λεπτές λωρίδες
μέχρι τη μέση του ρολού. Τις θρυμματίζετε καλά και τις τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψί.

Περιχύνετε ομοιόμορφα τη γέμιση από πάνω, καλύπτετε με το δεύτερο μέρος της κρούστας σε φέτες και θρυμματισμένο.
Περιχύνετε με λιωμένο βούτυρο.
Ψήνετε στους 170 βαθμούς όπως τον μπακλαβά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Το σιρόπι φτιάχνεται ανακατεύοντας το νερό με τη ζάχαρη και βράζοντας για 7 λεπτά και στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε το μισό ξύσμα
λεμονιού και όλο το χυμό του.
Περιχύνουμε με το έτοιμο και ζεστό σιρόπι τον μπακλαβά που έχει κρυώσει.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπακλαβάς

Μπακλαβάς ζαχαροπλαστείου

Υλικά:

1200 gr. Φύλλα Κρούστας
500 gr. Βούτυρο (Αγελαδινό)
500 gr. Καρύδι (αλεσμένο ελαφρώς)

για σιρόπι:
1700 gr. Νερό
2 κιλά Ζάχαρη
300 gr. Γλυκόζη
½ Φλιτζανάκι Χυμό Λεμόνι

Εκτέλεση

Απλώνουμε δύο, δύο τα φύλλα κρούστας στο ταψί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να προσαρμοστούν στο μέγεθος του ταψιού. Έπειτα τα βουτυρώνουμε. Ξανά επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στο 1/3 των φύλλων που έχουμε.Ρίχνουμε την πρώτη στρώση καρύδι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα 1/3 των φύλλων, ρίχνοντας τα υπόλοιπα καρύδια. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που μας έχουν μείνει, βουτυρώνοντας τα καλά.

Κόβουμε το μπακλαβά σε διαστάσεις και κομμάτια της προτίμησης σας. Έπειτα βάζουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 1800C για 50 λεπτά περίπου.Προετοιμασία για σιρόπι:Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει.Σιρόπιασμα:Μόλις βγάλουμε τον μπακλαβά από τον φούρνο ρίχνουμε σε ζεστό και το σιρόπι. Έπειτα περιμένουμε για μία περίπου ώρα μέχρι να ωριμάσει έτσι ώστε να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Εάν θέλετε να τον δοκιμάσετε έτοιμο θα τον βρείτε στα Ζαχαροπλαστεια ΧΑΤΖΗΣ

Προηγούμενο άρθροΑφράτα ψωμάκια
Επόμενο άρθροΚόλλυβα για το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής: Μία Αφιέρωση στους Αγαπημένους μας