Τηγανίτα πατάτας γεμιστή με κιμά

Υλικά

800 γραμμάρια βραστές πατάτες
1 αυγό
αλατοπίπερο
μαϊντανός
200 γραμμάρια αλεύρι περίπου
_____
για τη γέμιση κιμά:
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
300 γραμμάρια κιμά
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
μαϊντανό
μερικές φέτες τυριού για τοστ
200 τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Βάζουμε το τηγάνι μας στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι το σκόρδο και τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι ν αλλάξει χρώμα ο κιμάς.

Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το τσίλι και την πάπρικα. Αφαιρούμε απ τη φωτιά και ρίχνουμε τον μαϊντανό.

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες για περίπου 20 λεπτά. Τις αφαιρούμε απ την κατσαρόλα και τις λιώνουμε μ ένα πιρούνι.
Βαζουμε το πιπέρι, το αυγό, τον μαιντανό το αλεύρι και ανακατεύουμε. Αν η ζύμη κολλάει προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.


Ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και χωρίζουμε τη ζύμη στο μισό. Απλώνουμε με τα χέρια μας λίγο τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα και την τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί, την ανοίγουμε λίγο ακόμα.

Ρίχνουμε λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί τοποθετούμε τη ζύμη. Απλώνουμε 4 φέτες τυρί του τοστ και βάζουμε και τον κιμά.


Πασπαλίζουμε τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας και σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι της ζύμης το οποίο έχουμε ανοίξει και αυτό σε στρογγυλό σχήμα.
Πατάμε με τα δάχτυλα μας γύρω γύρω τη ζύμη ώστε να κολλήσουν τα δύο μέρη.

Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!!!!

Καλή σας όρεξη

Προηγούμενο άρθροΦανταστικό νόστιμο πιάτο με αυγά πιπεριες και γιαουρτι
Επόμενο άρθροΠιροσκί με λουκάνικο