Αυτή η συνταγή για τηγανίτες με κεφίρ ή ξινόγαλα είναι απλή και γρήγορη. Το αποτέλεσμα είναι αφράτες και νόστιμες τηγανίτες που θα λατρέψετε. Δοκιμάστε τις σήμερα!

Υλικά:

300γρ κεφίρ (ή ξινόγαλα)
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής (ή μπέικιν πάουντερ)
1-1,5 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Λίγο αλάτι
1,5 ποτήρι (200ml) αλεύρι
Λίγο λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ρίξε το κεφίρ (ή το ξινόγαλα).
Πρόσθεσε τη σόδα και ανακάτεψε καλά μέχρι να αφρίσει το μείγμα.
Πρόσθεσε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακάτεψε ξανά.
Σταδιακά, πρόσθεσε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχεις ένα ομοιογενές μείγμα. Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά πηχτό ώστε να μην απλώνεται πολύ στο τηγάνι, αλλά όχι τόσο πηχτό που να μην μπορεί να χυθεί. Αν είναι πολύ πηχτό, πρόσθεσε λίγο νερό ή γάλα.

Ζέστανε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ρίξε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα στο τηγάνι. Μπορείς να φτιάξεις 2-3 τηγανίτες ταυτόχρονα ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού σου.
Σκέπασε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγείρεψε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι τηγανίτες από τη μία πλευρά.

Γύρισε τις τηγανίτες προσεκτικά και μαγείρεψε για άλλα 1-2 λεπτά από την άλλη πλευρά, πάντα με κλειστό το καπάκι.
Συνέχισε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Σέρβιρε τις τηγανίτες ζεστές με αχνη, μέλι, μαρμελάδα, φρούτα ή ό,τι άλλο σου αρέσει.

H συνταγή/φωτό είναι της κας Ιουλία Τζηκα

 

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα βανίλιας και κακάο με απλά λόγια
Επόμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας με Αχλάδια και vegan εκδοχή