Τηγανίτες με Κεφίρ

Η πιο εύκολη συνταγή για αφράτες τηγανίτες κεφίρ. Τα pancakes είναι αέρινα, τρυφερά και τόσο νόστιμα που οι λέξεις δεν μπορούν να το περιγράψουν!

Συστατικά:

κεφίρ 300 ml
σόδα 0,5-1 κουτ
ζάχαρη 1-1,5 κ.γ
μια πρέζα αλάτι
αλεύρι 1 ποτήρι (ποτήρι 200ml)

Μαρμελάδα ή μέλι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, σοδα και ανακατεύουμε
Συνεχίζουμε με την ζαχαρη ανακατεύουμε και το αλάτι.
Μετα ξεκινάμε και προσθέτουμε σιγα σιγα το αλεύρι μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό υγρό μείγμα.
Σε μέτρια φωτιά βάζουμε ένα τηγανι με ηλιέλαιο 3-4 κσ και ρίχνουμε για κάθε τηγανίτα 2 κσ από το μείγμα. Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα απο κάτω τις γυρνάμε και τις σκεπάζουμε και αφήνουμε 3-4 λεπτα.
Συνεχίζουμε μέχρι εξαντλήσεως του μείγματος και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το πολυ λάδι.
Μόλις ειναι έτοιμες τις σερβίρουμε με μαρμελάδα ή μέλι

Η αφρατοσύνη των τηγανίτων εξαρτάται από το πάχος της ζύμης! Η ζύμη πρέπει να είναι πηχτή!
Τηγανίζουμε τις τηγανίτες μόλις υποστεί ζύμωση το μείγμα!

Καλή Συνέχεια

 

Προηγούμενο άρθροΤο μαγικό κέικ καραμέλας.
Επόμενο άρθροΑυτό είναι το κέικ πορτοκαλιού μου!