Τηγανίτες με κρέμα και ξηρούς καρπούς

Συστατικά

1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή ενεργή μαγιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι (125 mL) ζεστό νερό
3 1/4 έως 3 1/2 φλιτζάνια (485-525 γραμμάρια) κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/2 – 2 φλιτζάνια (375-500 mL) νερό
φυτικό λάδι για τηγάνισμα
μέλι για το περιχύσιμο πάνω από ζεστούς τιγανίτες

Κρέμα
500 γρ μασκαρπόνε
250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
50 γρ ζάχαρη άχνη
1 φιαλίδιο βανιλλίνη ή μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

Τριμενο φυστίκι αιγίνης ή καρύδι

Εκτέλεση

Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να καθίσει για περίπου 5 λεπτά. Θα πρέπει να δείτε μερικές φυσαλίδες στην επιφάνεια.
Εάν δεν το κάνετε, η μαγιά σας μπορεί να μην είναι ενεργή και η ζύμη σας να μην φουσκώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το αλάτι. Ξεκινήστε με 3 1/4 φλιτζάνι κοσκινισμένο αλεύρι. Προσθέστε 1 και 1/2 φλιτζάνι νερό και το μείγμα μαγιάς/ζάχαρης/ζεστό νερό από πριν. Χρησιμοποιώντας ένα μείγμα στο χέρι, χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δείτε βίντεο.
Ελέγξτε τη συνοχή της ζύμης σας. θα πρέπει να είναι σχετικά λεπτό (δείτε βίντεο). Αν είναι πολύ ρευστό, προσθέστε περισσότερο αλεύρι κοσκινισμένο. Αν είναι πολύ πηχτό, προσθέστε περισσότερο νερό.
Αφήστε τη ζύμη σας να ξεκουραστεί για περίπου 60 λεπτά. Διατηρήστε το καλυμμένο σε περιβάλλον χωρίς πρόχειρο.

Αφού ξεκουραστεί η ζύμη σας, ζεστάνετε περίπου 1/2 ίντσα λάδι σε ένα τηγάνι και ρίξτε μεγάλες κουταλιές της σούπας ζύμη στο καυτό λάδι. Επαναλάβετε για να προσθέσετε όσο περισσότερους τιγανίτες μπορείτε στο τηγάνι χωρίς να έχει πολύ κόσμο. Οι τιγανίτες σας πρέπει να έχουν περίπου το μέγεθος ενός τραπουλόχαρτου. Τηγανίζουμε για περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Δείτε βίντεο εδώ.
Μεταφέρετε τους τιγανίτες σας σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη σας. Εάν προτιμάτε να μην μαγειρέψετε όλους τους τιγανίτες σας ταυτόχρονα, η ζύμη σας μπορεί να διατηρηθεί για λίγες μέρες στο ψυγείο.

Κρέμα
Σε ένα μπολ με ένα σύρμα χτυπάμε ελαφρως για να ομογενοποιηθούν το τυρί με το γιαούρτι τη ζάχαρη και τη βανίλια για περίπου 3 λεπτά.

Μελωνουμε ελαφρως τις τηγανιτες και απο πανω μ ένα κουτάλι βαζουμε την κρέμα και πασπαλίζουμε με τριμμένο φυστίκι ή καρυδι

Καλή Απόλαυση!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τηγανίτες με τυρί

Τηγανίτες με τυρί

Καλησπέρα παρέα. Για πρωινό τα παιδιά ζήτησαν τηγανίτες με τυρι και η μαμά τους εκπληρώνει τις επιθυμίες , χωρίς προζύμι, γρήγορα, εύκολα και εξαιρετικά νόστιμα

Υλικά

1 αυγό,
200 γρ γιαούρτι,
4-5 κουταλιές της σούπας λάδι,
θρυμματισμένο τυρί φέτα,
1 φακ μπέικιν πάουντερ
κοσκινισμένο αλεύρι (αρκεί να έχουμε μια ζύμη απαλή, που δεν κολλάει)

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψα το αυγό, γιαούρτι, λάδι, θρυμματισμένο τυρί, μπέικιν πάουντερ και κοσκινισμένο αλεύρι (αρκεί να έχουμε μια ζύμη απαλή, που δεν κολλάει)
Αφού ζυμώσω τη ζύμη την αφήνω να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου.
Έπειτα σχημάτισα μαλακες τηγανιτες, τα οποία τηγάνισα σε ζεστό λάδι.

Σας εύχομαι ένα υπέροχο Σάββατο, να είστε υγιείς ❤️❤️❤️

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Цветана Йончева-Иванова

Προηγούμενο άρθροΚέικ με γιαούρτι και λεμόνι
Επόμενο άρθροΜπακλαβά με έτοιμο φύλλο