Αυτές οι τηγανίτες είναι τέλειες για το καφεδάκι σας ή ένα απολαυστικό πρωινό. Η ζεστή, τραγανη υφή τους σε συνδυασμό με το γλυκό μέλι και την αρωματική κανέλα τις καθιστούν κλασικό αγαπημένο. Είναι απλές στην παρασκευή και σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τους πάντες!

Υλικά:

1 φλυτζάνα τσαγιού χλιαρό νερό
1 φλυτζάνα τσαγιού χλιαρό γάλα
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
2 κσ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
3 κσ ελαιόλαδο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 3-4 φλιτζάνια), όσο χρειαστεί για να σχηματιστεί ένας μαλακός χυλός

Για το σερβίρισμα:
Μέλι
Κανέλα

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το χλιαρό νερό, το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Άφησε το μείγμα για 5-10 λεπτά, μέχρι να αφρίσει η μαγιά, σημάδι ότι είναι έτοιμη.
Πρόσθεσε το αλάτι και το ελαιόλαδο στο μείγμα με τη μαγιά και ανακάτεψε καλά.
Σιγά-σιγά πρόσθεσε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη
Κάλυψε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και άφησε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 30 λεπτά να φουσκώσει.
Ζέστανε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, ρίξε μικρές ποσότητες από τη ζύμη στο τηγάνι και τηγάνισε από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Αφαίρεσε τις τηγανίτες με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθέτησέ τις σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι. Σερβίρε τις ζεστές, περιχυμένες με μέλι και πασπαλισμένες με κανέλα.

Η Συνταγή είναι της κας Άννα Γιαννίκου

Κολοκυθοτυρόπιτα: Μια Κλασική Συνταγή