Σήμερα το πρωί ήθελα να φτιάξω δύο ειδών τηγανίτες, το άρωμα τους κατέκλυσαν το σπίτι μου και φαινόταν σαν ημουν σε λούνα παρκ. Εφτιαξα με 2 διαφορετικές γεύσεις και μαλακές και τέλεις και οι δύο

Υλικά

Τηγανίτες μήλου

1 κιλό μήλα
2 αυγα
80 γρ ζάχαρη
200 ml γάλα
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
250 γρ αλεύρι 00
Λάδι για τηγάνισμα

Τηγανίτες Philadelphia
200 γραμμάρια Philadelphia (ή άλλο τυρί που απλώνεται)
125 γρ αλεύρι
60 γρ ζάχαρη
100 ml γάλα
20 ml λιμοντσέλο ή άλλο λικέρ
Τριμμένο ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Τηγανίτες μήλου

Ξεφλουδίστε και κόψτε τα μήλα σε μικρά κομμάτια, ανακατέψτε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ με ένα σύρμα
χειρός και μετά προσθέστε εναλλάξ γάλα και το αλεύρι κοσκινισμένο, ανακατέψτε να γίνει ένα χυλό και προσθέστε
τη μαγιά και τα μήλα και με τη βοήθεια δύο κουταλιών παίρνετε τη ζύμη, και το αφήνουμε να πέσει στο λάδι που
βράζει, το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές, το στραγγίζουμε και περιμένουμε λίγα λεπτά και τα
περνάμε ακόμα ζεστά σε κρυσταλλική ζάχαρη.

Τηγανίτες Philadelphia

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το ξύσμα λεμονιού, το Philadelphia ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή σύρμα χειρός και προσθέτουμε το γάλα και το λικέρ μέχρι να γίνει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα, ζεσταίνουμε το λάδι και πάντα με δύο κουταλιές τα βουτάμε και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τα περνάμε σε κρυσταλλική ζάχαρη.
Μόλις γίνουν είναι μαλακές αλλά μετά όταν κρυώσουν θα έχουν τη σωστή συνοχή

Καλή Απόλαυση