Οι τηγανίτες με σιμιγδαλι συνδυάζονται τέλεια με μελι και είναι ιδανικές για ένα γρήγορο και νόστιμο πρωινό ή σνακ. Σήμερα θα φτιάξουμε μια εκδοχή με σιμιγδάλι, που τις κάνει πιο αφράτες και γευστικές.
Υλικά:
200 γραμμάρια σιμιγδάλι
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά ταχείας δράσης
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
550 ml ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι (6-9%)
Λιωμένο βούτυρο και μέλι για το σερβίρισμα (σε αναλογία 1:1)
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το ζεστό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφήστε το μείγμα για 5-10 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
Προσθέστε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύδι στο μπολ με τη μαγιά. Χτυπήστε το μείγμα με ένα βυθιζόμενο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε το σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά, ώστε η ζύμη να φουσκώσει.
Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Λαδώστε ελαφρά το τηγάνι και με ένα κουτάλι ρίξτε μικρές ποσότητες από τη ζύμη.
Ψήστε τις τηγανίτες από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρισμα: Σερβίρετε τις τηγανίτες ζεστές συνοδευμένες με λιωμένο βούτυρο και μέλι.