Τι πιο όμορφο από το να ξεκινήσεις την ημέρα σου με τη μυρωδιά φρεσκοτηγανισμένων τηγανιτών; Ένα πρωινό γεμάτο νοσταλγία και ζεστασιά, που θα σε ταξιδέψει στα παιδικά σου χρόνια.

Υλικά:

600 γρ. αλεύρι
2 αυγά
10 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Νερό χλιαρό (όσο πάρει)
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder (BP)
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Σιρόπι κυδώνι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, τα αυγά, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το baking powder. Πρόσθεσε σταδιακά το χλιαρό νερό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή αλλά όχι πολύ μαλακή.
Αλεύρωσε έναν καθαρό πάγκο και άνοιξε τη ζύμη σε ένα μεγάλο φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη. Χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο για πατάτες (ή ένα ποτήρι), κόψε τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια.

Ζέστανε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγάνισε τις τηγανίτες από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Αφού τις βγάλεις από το τηγάνι, άφησέ τις σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Σέρβιρε τις τηγανίτες ζεστές, περιχυμένες με άφθονο σιρόπι κυδώνι.

H Συνταγή είναι της κας Aferdita Vladi