Υλικά:
1 φλιτζανι φαρίνα
3/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο (για τη ζύμη)
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα: σιρόπι, μαρμελάδα, λιωμένη σοκολάτα ή απλή ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε τη φαρίνα, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε έναν σφιχτό χυλό.
Αφήνουμε τον χυλό να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά.
Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε τις τηγανίτες από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι.
Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με σιρόπι, μαρμελάδα, λιωμένη σοκολάτα ή απλά πασπαλισμένες με ζάχαρη.
H συνταγή είναι από το Panagiotis Karabalis’s post in Σαν το φαΐ εν έχει