Υλικά
400 γρ αλεύρι
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο κυβακια
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν παουντερ
1 αυγό
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι
200 γρ φέτα τριμμένη
250 γρ γραβιέρα τριμμένη

Για την επάλειψη
1 αυγό
1 φακελάκι σουσάμι

Εκτέλεση
Σέ μία λεκάνη βάζουμε το γιαούρτι, το αυγό, το μπέικιν παουντερ, το αλάτι, την ζάχαρη, το βούτυρο, και τα χτυπάμε λίγο με το μίξερ,με τους γάτζους.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τυριά, λίγο λίγο το αλεύρι, και ζυμώνουμε ελαφρά για να ενωθούν όλα τα υλικά μας.
Σέ ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα.
Πλάθουμε τη ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε στο ταψί.
Σέ 2 μπολ ξεχωριστά βάζουμε το σουσάμι, και στο άλλο το αυγό το οποίο χτυπάμε λίγο.
Με ένα πινέλο περνάμε όλα τα μπαλάκια από πάνω με το αυγό, στην συνέχεια τα βουτάμε στο σουσάμι και βάζουμε με την σειρά στο ταψί.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας) για 25-30 λεπτά.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣουτζουκάκια με πολύ μεράκι
Επόμενο άρθροΧαλβάς Σιμιγδαλένιος … από σπίτι