Υλικά:
200g τυρί ανθότυρο ή φέτα
200g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200ml κεφίρ
2 αυγά
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (μπορείς να προσθέσεις περισσότερη ή λιγότερη ανάλογα με το γούστο σου)
Μια πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, χτύπα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το κεφίρ και το τυρί cottage και ανακάτεψε καλά με ένα σύρμα χειρός ή αυγοδάρτη.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Πρόσθεσε τα ξηρά υλικά στα υγρά και ανακάτεψε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα. Προσοχή να μην ανακατέψεις υπερβολικά, γιατί οι τηγανίτες θα βγουν σκληρές.
Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Άλειψε το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο. Ρίξε από το μείγμα τηγανίτες σε μικρές ποσότητες, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους. Ψήσε από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Συμβουλές:
Πιο αφράτες τηγανίτες: Για πιο αφράτες τηγανίτες, άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά πριν το ψήσιμο.
ΠΗΓΗ: gotovimvmeste