Τηγανητά κολοκυθάκια σε ένα υπέροχο σάντουιτς ανάμεσα σε τυρί και ζαμπόν, όλα ψημένα με αυγά και γιαούρτι και ψημένα στο φούρνο ….. θα είστε ευχαριστημένοι με τη γεύση !!!!!
Ποιος δεν αγαπά τα κολοκύθια !! 🙂
Υλικά
3 μέτρια κολοκύθια (μπορεί επίσης να δοκιμαστεί με μελιτζάνα) l
3-4 αυγά
100 γραμμάρια αλεύρι
150-200 g ζαμπόν γαλοπούλας
200 γραμμάρια ενταμ, ή μοτσαρέλα
180γρ. γιαουρτι
αλάτι, λαχανικά, πιπέρι
Παρασκευή
1. Ξεφλουδίστε τα κολοκύθια και κόψτε το σε όσο το δυνατόν πιο λεπτά κομμάτια με ένα
μαχαίρι. Βάλτε το σε ένα σουρωτήρι και προσθέστε αλάτι. Αφήστε το για 30 λεπτά.
2. Στραγγίξτε τα κολοκύθια από το υγρό που έχει απελευθερώσει και αλευρώστε τα.
3. Τηγανίστε τα κολοκυθάκια μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Μεταφέρετε τα τηγανητά σε
χαρτοπετσέτες για να πάρετε το λάδι. Επίσης, μια πιο υγιεινή επιλογή, μπορούν να
ψηθούν στο φούρνο σε χαρτί ψησίματος.
4. Το εσωτερικό του πυρέξ (σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποίησα μικρά ταψιά
αλουμινίου) έτσι ώστε ο καθένας να πάρει τη δική του μερίδα. Λαδώστε και τοποθετήστε
μια σειρά κολοκυθιών.
5. Στρώστε το ζαμπόν και το τριμμένο τυρί στα κολοκύθια και ούτω καθεξής
μέχρι να εξαντλήσουμε όλα τα συστατικά. Έχω τρία στρώματα, με το τελευταίο στρώμα
να τελειώνει με τα κολοκύθια ..
6. Χτυπάμε το γιαούρτι και τα αυγά και ρίχνουμε πάνω από τα κολοκυθάκια, θα βάλουμε
το τριμμένο τυρί στην κορυφή.
7. Ψήνουμε στους 200C για περίπου 30 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από το https://www.coolinarika.com/