Υλικά:

2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
4 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 ντομάτες, τριμμένες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Ελαιόλαδο
Αλάτι, λευκό πιπέρι, πιπέρι καγιέν (προαιρετικά), ρίγανη και άνηθο (ή άλλα αγαπημένα σας μυρωδικά)
1 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα λαχανικών (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέστε τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές και σοτάρετε για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς αλλά να παραμείνουν τραγανά.
Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα.
Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, το καρύκευμα λαχανικών και τα μυρωδικά. Ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά ακόμα, ή μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς.
Δοκιμάστε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Διακοσμήστε με φρέσκο ψιλοκομένο κρεμμυδακι. Σερβίρετε ζεστό ως συνοδευτικό ή κύριο πιάτο.

Επιπλέον:

Για έξτρα γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο φρέσκο λεμόνι στο τέλος.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λαχανικά με ό,τι έχετε διαθέσιμο στο ψυγείο σας.
Πειραματιστείτε με διαφορετικά μυρωδικά και μπαχαρικά για να βρείτε τον αγαπημένο σας συνδυασμό.
Καλή απόλαυση!