Μελιτζανοκεφτεδες της μαμάς

Συστατικά:

2 μέτριες μελιτζάνες (περίπου 700 γραμμάρια)
300 γρ μπαγιάτικο σπιτικό ψωμί
1 αυγό
βασιλικό για γεύση
Αλάτι για γεύση.
μαύρο πιπέρι για γεύση
1 σκελίδα σκόρδο
30 γρ τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Μέθοδος:

Για να ετοιμάσετε τους μελιτζανοκεφτέδες, ξεκινήστε μουλιάζοντας το ψωμί για περίπου μία ώρα σε άφθονο νερό και γυρίζοντάς το κατά
διαστήματα. Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό στο μάτι της κουζίνας, προσθέστε αλάτι και αφήστε τη να πάρει μια βράση. Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε και τις κόβουμε σε όχι πολύ μικρά κυβάκια.
Μόλις πάρει βράση το νερό, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά.

Στη συνέχεια στραγγίστε τις μελιτζάνες σας και αφήστε τις να κρυώσουν. Στύψτε το ψωμί, αφαιρώντας το εξωτερικό μέρος της κρούστας και
παίρνοντας μόνο την ψίχα. το τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις μελιτζάνες.
προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τον βασιλικό ψιλοκομμένο στο χέρι, το μαύρο πιπέρι, την παρμεζάνα, το αυγό και την τριμμένη σκελίδα σκόρδο. Ανακατέψτε τα πάντα, ζυμώνοντας με τα χέρια σας. Θα πάρετε ένα μάλλον απαλό μείγμα, γι’ αυτό προτείνω να ετοιμάσετε τα κεφτεδάκια και να τα τηγανίσετε απευθείας. Σε αυτό το σημείο τηγανίζετε τα κεφτεδάκια σας σε μπόλικο λάδι (ελαιόλαδο + σπορέλαιο), πολύ ζεστό.
Τηγανιζουμε τους μελιτζανοκεφτέδες για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

Προηγούμενο άρθροΣπιτική σφολιάτα σε βούτυρο.
Επόμενο άρθροΚέικ κακάο με κολοκυθάκια…Δοκιμάστε το και δεν θα το μετανιώσετε!