Υλικά:

Η Συνταγή γίνεται με τυρι cottage (αντί για τυρί cottage, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φέτα, μυζήθρα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας)

650 γραμμάρια τυρί cottage
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
80 γραμμάρια ζάχαρη
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα, σβησμένη με ξύδι
100 γραμμάρια γιαούρτι
150 γραμμάρια σιμιγδάλι
300 γραμμάρια αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το τυρί με τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα αυγά και το αλάτι.
Σβήνουμε τη σόδα με το ξύδι και την προσθέτουμε στο μείγμα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή, ελαστική ζύμη.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με ένα ποτήρι.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Αφαιρούμε τα τυροπιτάκια από το τηγάνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε απορροφητικό χαρτί.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία! ♥️♥️♥️