Υλικά:

Ανθότυρο – 200 g
Γιαούρτι (πλήρες) – 200 g
Αυγά κοτόπουλου – 2 τεμ.
Κρυσταλλική ζάχαρη – 50 g
Αλάτι – 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας – 1 κουταλάκι του γλυκού
Σόδα – 3/4 κουταλάκι του γλυκού
Αλεύρι – 150 γρ
Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, σπάστε τα αυγά και προσθέστε το γιαούρτι, το ανθότυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι και τη σόδα. Προσθέστε τα σταδιακά στο μείγμα με το ανθότυρο και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν και να έχετε μια πηχτή ζύμη, παρόμοια με αυτή των τηγανιτών.

Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε λίγο φυτικό λάδι.
Ρίξτε τη ζύμη στο τηγάνι και απλώστε την ομοιόμορφα με ένα κουτάλι ή σπάτουλα.
Καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι και ψήστε για 5-6 λεπτά, ή μέχρι η κάτω πλευρά της τυρόπιτας να ροδίσει ελαφρά. Μην ανοίγετε το καπάκι κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Αναποδογυρίστε προσεκτικά την τυρόπιτα χρησιμοποιώντας ένα πιάτο ή μια σπάτουλα.
Ψήστε για άλλα 5-6 λεπτά με κλειστό το καπάκι, μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά.
Ελέγξτε αν η τυρόπιτα είναι έτοιμη βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο της. Αν βγει καθαρή, είναι έτοιμη.
Αφαιρέστε την τυρόπιτα από το τηγάνι και αφήστε την να κρυώσει ελαφρά πριν την κόψετε και την σερβίρετε.

Вероника БаликоваРецепты домашних блюд

Προηγούμενο άρθροΨευτόπιτα με Τορτίγιες και Τυριά
Επόμενο άρθροΖελεδάκια πορτοκαλιού χωρίς ζελατίνη