Τηγανητό κοτόπουλο σε σάλτσα ντομάτας με τυρί
Σήμερα ετοιμάζουμε τηγανητό κοτόπουλο σε σάλτσα ντομάτας. Όχι μόνο φαίνεται και μυρίζει καλά, αλλά η γεύση του είναι απολύτως φανταστική.
Υπάρχουν μπαχαρικά που, σε συνδυασμό με ντομάτες, δίνουν στο κοτόπουλο εκείνη την ακαταμάχητη γεύση.
Συστατικά:
– 1 μεγαλύτερο φιλέτο
– 2-3 αυγά
– αλεύρι (1 κουπα λευκο λευκό και 1 κουπα καλαμπόκι)
– μαγειρικό λάδι
– Αλάτι
Σάλτσα:
– 250 ml πουρέ ντομάτας
– 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
– Αλάτι
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
– 3-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα 2 αλευρια και αφηνουμε στην άκρη.
Αλατίζουμε και χτυπάμε τ αυγά. Βουτάμε το κοτόπουλο στο αυγο και μετα το παναρουμε στο αλεύρι και μετα πάλι το αυγό και το βάζουμε σε ένα τηγανι με λάδι σε μετρια φωτια να καψει το λάδι.
Με τον ιδιο τρόπο τηγανίζουμε όλα τα φιλέτα κοτόπουλου και τα βγάζουμε σε ένα πιατο.
Μέσα στον πουρε ντομάτας ρίχνουμε το αλάτι, την ρίγανη ,το λαδι και το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύουμαι.
Σε ένα πυρεξ αλειφουμε την βάση του με σάλτσα ντομάτας και μετα απλώνουμε τα φιλέτα. (μπορει και να επικαλύπτονται).
Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα απο πάνω και βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς
για 30 λεπτά.
Βγάζουμε και πασπαλίζουμε με τυρί παντού και το επιστρέφουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
Ετοιμοοοοοοοοοοο
Σημείωση: Για πασπάλισμα χρησιμοποιήστε περίπου 200 γραμμάρια τυρί γκούντα ή άλλο κίτρινο τυρί για τήξη. Προτιμώ το γκούντα γιατί διαλύεται πιο όμορφα από άλλα.