Τηγανητό Χοιρινό συκώτι
Το τηγανητό χοιρινό συκώτι είναι πολύ τρυφερό και νόστιμο. Ένα υπέροχο ζεστό, αρωματικό και μυρωδάτο !
Υλικά:
χοιρινό συκώτι 500 γρ
γάλα φρέσκο 1/2 κουπα
αλεύρι για παναρισμα
αλάτι
άσπρο πιπέρι
πάπρικα 1 κουτ.γλ
λεμόνι
ξύδι 1/2 κουπα
Εκτέλεση:
Το συκώτι πλένεται, καθαρίζεται από μεμβράνες και κόβεται σε λεπτά κομμάτια. Μουλιάζουμε σε νερό και ξύδι για μια ώρα.
Αυτό αφαιρεί το αίμα. Στη συνέχεια πλένεται και μεταφέρεται σε ένα μπολ στο οποίο έχει προστεθεί φρέσκο γάλα.
Μένει εκεί για περίπου δύο ώρες. Στεγνώνεται με χαρτί οικιακής χρήσης για να μην πιτσιλάει. Αλατοπιπερώνουμε το συκώτι.
Κάποιοι το αρνούνται αυτό, αλλά εμείς το προτιμούμε αρωματισμένο κατά το μαγείρεμα. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να γίνει αυτό, κυλάμε τα κομμάτια του συκωτιού σε ένα μείγμα από αλεύρι και πάπρικα και τα ρίχνουμε στο καυτο λάδι.
Μετά από λίγα λεπτά αναποδογυρίζουμε με μια ξύλινη σπάτουλα από την άλλη πλευρά. Το τηγανητό συκώτι σερβίρεται ζεστό, με μια φέτα λεμόνι.
Το χοιρινό συκώτι που παρασκευάζεται με αυτόν τον τρόπο γίνεται πολύ νόστιμο, ζουμερό και λιώνει στο στόμα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
H Συνταγή είναι απο την σελίδα mytasted.blogspot